Convector verwarming

Bent u op zoek naar een nieuwe verwarming? Ontdek de wereld van radiatoren en convectoren! Wanneer u een ruimte wilt verwarmen heeft u ruime keuze uit meerdere mogelijkheden. Tegenwoordig zijn zowel radiatoren als elektrische convectoren in trek. Maar waarom is dat zo en wat is eigenlijk het verschil?

Convector vs. Radiator

Wanneer we kijken naar een elektrische radiator en elektrische convector, vallen er een aantal verschillen op:

  • Convector

Bij een convector wordt er gebruikt gemaakt van convectiewarmte. Dit houdt in dat koude lucht naar de radiator wordt getrokken en deze de koude lucht opwarmt. De warme lucht stijgt naar het plafond en koude lucht wordt weer warm gemaakt. Dit proces herhaalt zich keer op keer. Deze vorm van indirecte verwarming zorgt ervoor dat een ruimte sneller wordt opgewarmd.

  • Radiator

Bij een radiator is er sprake van warm water dat van boven naar beneden door de radiator loopt. Oftewel, de panelen stralen warmte uit en dit zorgt ervoor dat de lucht wordt opgewarmd. Dit wordt ook wel stralingswarmte genoemd. Het is voordelig en heeft een lange levensduur.

convector-verwarming-lhz

De combinatie van LHZ

Bij LHZ geloven we erin dat een mix zorgt voor het beste van beide werelden. Daarom bestaan onze radiatoren uit zowel stralingswarmte als convectiewarmte.

Onze radiatoren maken gebruik van een unieke lamellenconstructie. Dankzij de metalen ribben op onze radiatoren wordt het originele radiator oppervlak met zesmaal vergroot. Dit resulteert in een aangename combinatie van circa 50% natuurlijke stralingswarmte gecombineerd met 50% natuurlijke convectiewarmte. Het grootste voordeel? Een gelijke verdeling van beide warmtes geeft de kamer een constante temperatuur in heel de ruimte, van de vloer tot aan het plafond.

Wanneer de LHZ radiatoren hun gewenste temperatuur hebben bereikt zal de thermostaat ingrijpen en het verbruik stoppen. De radiator blijft warmte afgeven voor tot wel 45 minuten zonder elektriciteit verbruik.

Modellen radiatoren

Bij LHZ heeft u de keuze uit meerdere modellen radiatoren die bestaan uit een combinatie van stralingswarmte én convectiewarmte. Van een lage radiator tot standaard en hoge radiatoren. Geschikt voor uw hele huis, ook in de badkamer. Wilt u radiatoren met een specifieke kleur? Geen probleem! Kies uit meer dan 900 kleuren bij LHZ. Laat u direct inspireren door ons assortiment of download de bovenstaande brochure.

Back to top